Vila Amalia.

About :

Totul pare sa se prabuseasca in viata lui Ann Hidden din clipa in care descopera ca iubitul ei o inseala- totul si mai ales propria identitate. Pentru a se regasi pe sine, eroina romanului lui Quinard, compozitoare de succes, va rupe cu trecutul: cu mama si iubitul ei, cu locurile copilariei bretone, cu locuinta pariziana si cu editura muzicala la care lucreaza. Dupa un rastimp de peregrinari fara tinta ea alege sa-si duca viata in izolare, departe de vacarmul lumii, undeva pe o insula pierduta in Golful Napoli, intr-o vila cocotata pe un pinten de stanca deasupra marii, Vila Amalia. Sub soarele torid al Mediteranei, Ann redescopera treptat bucuria lucrurilor simple, a detasarii de lume si a prieteniei care nu are nevoie de cuvinte, a muzicii tamaduitoare.

Cartea asta chiar mi-a placut. Este exact genul de carte care te face sa te gandesti ca orice moment greu al vietii poate fi depasit (ceea ce este adevarat desigur, dar putini luam in seama asta in momentul respectiv). Ce daca dupa 17 ani de casnicie, descopera ca sotul o insela? Ce daca singurul prieten din copilarie si mama trec in lumea de apoi? Ann demonstreaza tuturor ca orice situatie poate fi depasita. Asa cum ea s-a refugiat in vila din golful Napoli si acolo a redescoperit frumusetea vietii si pacea, asa putem face si noi. Chiar daca refugiul pentru unii din noi inseamna muzica, lectura, plimbari, excursii, conversatii lungi etc. Orice mic lucru care te ajuta sa iei decizii si sa incepi un nou capitol, reprezinta refugiul tau.

Advertisements

One Response to “Vila Amalia.”

  1. Depinde.. eu cred ca e important sa invatam din ce mi se intampla. Pe moment pare absurd,ca o pedeapsa..greu de inteles :de ce eu? cu timpul am ajuns la concluzia k totul se intampla cu un sens. nu pot sa constientizez atunci, dar pe parcurs lucrurile se leaga. nimic nu e intamplator. e ca o ghicitoare sau ca o harta cu locuri insemnate cu cerneala invizibila. trebuie doar sa descoperi cum si vei intelege de ce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: